bevezetés

Érdekelnek a harcművészetek/küzdősportok, de alig tudok róluk valamit. Elhatároztam, hogy elkezdem gyakorolni őket, tanulmányozom a kapcsolódó irodalmat, könyveket, cikkeket, harcművészeti témájú filmeket nézek meg. Ezen a blogon fogom megosztani élményeimet! Célom egy egészségesebb élet, hosszú távon pedig amatőr versenyzés. Szívesen veszem tapasztaltabb sportolók, harcművészek kommentjeit, tanácsait!

Linkblog

Friss topikok

Archívum

A kyokushin stílus

2010.08.09. 13:12 | ma_blog | Szólj hozzá!

Címkék: stílus

Ez egy viszonylag fiatal karate stílus, melyet Masutatsu Oyama alapított, a 1964-ben. Az ő életútjáról a  http://www.kyokarate.hu/kyokushin.html?id=122 oldalon olvashattok, szerintem kellően kimerítő az írás. A karatéról szerintem egy kívülállónak általában fehér ruhában, látványos mozdulatokkal rúgó/ütő emberek jutnak eszükbe, azonban sokkal többről van szó, ez egyben filozófia is, de tény, hogy magas technikai szinten pl. rendkívül látványos rúgásokat tud végrehajtani a gyakorló, de én azt mondanám, az ereje az ami igazán méltóvá teszi hírnevéhez a kyokushint. Ami egy kívülállónak szerintem érdekes lehet, vagy kérdéseket vethet fel például: versenyeken lábbal szabad, viszontkézzel tilos a fejet támadni. Sokan kérdezik, hogy miért van ez, hiszen ez egyrészt önvédelem, és az utcán nyilván nincsenek szabályok, tehát érdemes fejre is támadni, a karate ezt akkor miért nem oktatja? Tévedés, hogy nem oktatja, benne van a technikában a fejütés is, ezt minden karate edzésen gyakorolják. Versenyzés szempontjából azért érdekes ez, mert így talán nagyobb tömegeket tud vonzani, hiszen azért puszta ököllel fejre ütni elég brutális, enélkül is elég kemény egy ilyen harc. A másik, hogy a technikai részben hosszú, többfázisú védések vannak, hogy lehet ezeket az életben használni? Nos gyakorlatban ezek kivitelezése lerövidül, egy látványos védés küzdelemben gyakran csak egy apró mozdulat. Ezek lettek volna az én fő gondolataim a kyokushinról. A http://www.kyokarate.hu/ oldalon rengeteg hasznos olvasnivalót és egyebeket találtok. Még az este folyamán felteszek néhány kedvcsináló videót!

A bejegyzés trackback címe:

https://martialarts.blog.hu/api/trackback/id/tr82209442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása