bevezetés

Érdekelnek a harcművészetek/küzdősportok, de alig tudok róluk valamit. Elhatároztam, hogy elkezdem gyakorolni őket, tanulmányozom a kapcsolódó irodalmat, könyveket, cikkeket, harcművészeti témájú filmeket nézek meg. Ezen a blogon fogom megosztani élményeimet! Célom egy egészségesebb élet, hosszú távon pedig amatőr versenyzés. Szívesen veszem tapasztaltabb sportolók, harcművészek kommentjeit, tanácsait!

Linkblog

Friss topikok

Archívum

Küzdősportok világa - Kyokushin epizód

2010.08.10. 19:28 | ma_blog | Szólj hozzá!

Címkék: fight quest

Aki nem ismerné, szeretném bemutatni a Fight Quest (Küzdősportok Világa) c. sorozatot, ami 1-2 éve futott a Discoveryn. Egy volt katona, és egy MMA-s ellátogat a világ különböző részeibe, hogy megismerkedjen a helyi küzdősportokkal, és megküzdjön harcosaival. Azt hiszem a 3. rész foglalkozik a kyokushin karatéval. Ez egy nagyon jó epizód, de ezt bármelyikről elmondhatnám, jól fel van építve a műsor. Egész héten edzenek, ismerkednek a stílussal, majd a végső próba mindkettőjüknek egy 5 ellenfeles kumite. A kumite a kyokushin fonos erőpróbája, váltott ellenfeles küzdelmet jelent, az első néhány övfokozat elérése után a vizsgák része is ez. Minél nagyobb övfokozatra vizsgázol, annál több ellenfelet kapsz. Hangsúlyt kapnak a műsorban a különböző törések, szerintem jól bemutatja milyen kemény is a stílus. Az külön tetszett, hogy megmutatják, milyen fontos edzeni a hasat, hiszen ide záproznak az erősebbnél erősebb ütések egy küzdelem során, és elég gyenge pontja az embernek a gyomorszáj. Akit érdekel a kyokushin, szerintem ebből a részből egész hiteles információkat kaphat róla. Itt meg tudjátok nézni angol nyelven, 6 részletben van feltéve, minden részlet végén ott lesz a videóajánlóban a következő. Következő postomban egy kyokushin karatéról szóló mozifilmet fogok bemutatni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martialarts.blog.hu/api/trackback/id/tr822212997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása